Lignavita

Er kan ook gekozen worden om te vermageren via het proteïnedieet. Deze garandeert vlot gewichtsverlies op eenvoudige wijze met behoud van spiermassa, en dit zonder hongergevoel!

Zeer belangrijk is dat dit onder begeleiding van een professionele diëtist gebeurt, om zo alle fasen van het dieet af te werken en uiteindelijk af te bouwen van het eiwitrijke dieet richting een gezonde voeding.

De producten van Lignavita bevatten weinig suikers en koolhydraten en evenwichtige porties eiwitten, plantaardige vetten, vezels, vitaminen en mineralen. 

Het grootste deel van ons lichaam is opgebouwd uit proteïnen: onze spieren, interne organen, hart, lever, nieren maar ook onze ogen, beenderen zijn chemische combinaties waarbinnen de proteïnen een belangrijke rol spelen. Door de opname van suikers en koolhydraten te beperken brengen we ons lichaam in "ketose". Dit is een fysiologisch proces waarbij de vetreserves worden omgezet in energiebron. Door de inname van proteïnen blijft de spiermassa bewaard en kan men via het onderhoudsprogramma een jojo-effect vermijden.

De maaltijden zijn deels zelf te bereiden en er is ook een ruim assortiment aan kant en klare producten zoals koekjes, pudding, chips, pasta, rijst, repen, brood, ...

Meer info over de producten vindt u via www.lignavita.be, de producten kunnen in de praktijk worden aangekocht.